Våra branscher

Produkter för er bransch

Listan skulle bli alldeles för lång om vi räknar upp vilka branscher vi finns representerade i. Vi väljer istället att presentera några exempel på branscher, men vi finns som sagt inom desto fler.

Inom papper och cellulosa finns det många applikationer där Somas ventiler passar bra. Många applikationer kräver speciella materialval för att klara den korrosiva miljön, något som vi på Somas kan tillhandahålla.
Egenskaper som låg vikt, kort bygglängd, enkel manövrering och god täthet gör Somas ventiler till ett utmärkt alternativ för marina applikationer. Ventilens säte av massivt rostfritt stål gör den även attraktiv som lastventil.
Moderna krav på bränsleeffektivitet och miljöhänsyn har ökat behovet av noggrann kontroll på motorapplikationer, samt möjligheten att kunna stänga av gasflöden helt. Somas unika spjäll och flexibla metallsäte ger ett effektivt kontrollelement för avgasapplikationer.

Kommer du från en bransch som kräver metalltätande ventiler i rostfritt material? Då har du kommit rätt, på Somas får du det du söker!

VI levererar kvalitet
till flera olika branscher

Våra ventiler är från början utvecklade för och tillsammans med papper- och cellulosaindustrin.
Sedan dess har det hänt mycket och våra produkter har anpassats till andra branscher.
Det sker i samverkan med kunder för att branschspecifika krav ska fångas upp.
Materialval och design ska klara de krav som ställs inom din bransch. 

Nedan ser du ett urval av branscher som vi har valt att presentera lite mer utförligt.
Kommer du från en bransch som inte är presenterad nedan?
Kontakta oss så berättar vi mer vad vi har att erbjuda för just dig!

Har du några frågor?

Våra kunder är verksamma inom många olika branscher och inom varje bransch finns det en mängd olika applikationer, alla med sina specifika krav. Vi täcker såklart inte alla tänkbara områden men vi vet att våra produkter och lösningar är användbara inom många olika områden/branscher. Förutom våra egna Somas-kontor ute i världen, så finns det en stor mängd distributörer och servicepartners som gärna hjälper dig besvara frågor om Somas produkter och lösningar. Vi är säkra på att våra gemensamma erfarenheter skapar ett stort mervärde för dig som kund. Tveka inte, hör av dig till oss!

Scroll to Top