Lastventiler

Lastventiler

Vridspjällventilen är den perfekta ventilen för branschen inom marin och varv. Tack vare ventilens säte av massivt rostfritt stål, passar den mycket bra som lastventil. Egenskaper som låg vikt, kort bygglängd, enkel manövrering och framför allt god täthet gör ventilerna till ett utmärkt alternativ för marina applikationer.

Lastventil för vätskor

Som lastventil är vridspjällventilen användbar för vätskor. Det metalliska sätet påverkas inte av höga strömningshastigheter och därför behåller ventilen sin täthet även efter mångårig användning. Vridspjällventilen är den vanligaste typen av lastventil. 
Produkt- och kemikalietankers inom marin och varv använder även Somas vridspjällventiler i rörsystem för att fördela olika laster mellan de olika tankarna. Kulventiler levereras även för läckagekontroll.

PRODUKTINFORMATION

Somas vridspjällventil erbjuder ett antal funktioner som specialanpassats för just branschen marin och varv.

  • Dimensioner DN80 – DN400
  • Tryckklasser PN10 – PN25 och Class 150
  • Ventilhus för inspänning alternativt lug-utförande
  • Unik spjällgeometri som i kombination med det homogena metallsätet, ger god täthet i enlighet med gällande bransch- och applikationskrav
  • För applikationer upp till 350° C

Sombook®

Titta gärna närmare på SomBook® som är ett hjälpmedel för att göra rätt ventilval inom olika användningsområden och industrier. Avsnittet om ”Shipping” tar upp typiska processavsnitt och de ventiler som Somas rekommenderar för varje installationspunkt. SomBook® innehåller även rekommendation av ventilval för varje typ av media.

Kontakta oss

Om du är intresserad av mer information om oss, våra produkter och tjänster, kontakta oss gärna via e-post, telefon, eller via formuläret nedan.

E-post: sales@somas.se
Tel: 0533-167 00

Scroll to Top