Pappersmaskiner

Somas ventiler – för pappersmaskiner

Somas har tillverkat ventiler sedan mitten av 50-talet. Då handlade det om ventiler och detaljer till papper- och cellulosaindustrin. Branschen och samarbetet med kunder har varit väldigt viktig för Somas och har till stor del format det traditionella ventilprogrammet som kännetecknas av det rostfria syrafasta stålet för medieberörda delar.

PAPPERSMASKINer

Pappersmaskiner har ett närmast oändligt behov av högpresterande Somas ventiler. Vid vätskeflöden både med och utan fiberinnehåll till maskinens våtända där arket formas och utpressat vatten transporteras bort, samt ångflöden till maskinens torkparti. Somas har säteslösningar som fungerar på hela pappersmaskinen. Det finns även flera andra nödvändiga funktioner kring ett pappersbruk så som avloppsrening och vattenintag. Även för dessa applikationer finns det lösningar med Somas ventiler.

Hur används somas ventiler

Alla Somas ventiltyper såsom kalottventil, vridspjällventil och kulventil används på pappersmaskiner. Ventilerna kan användas som reglerventil, avstängningsventil och handventil. 
För oss är det också självklart att klara de processkrav som finns. Därför tillverkar vi våra ventiler i rostfria material som standard, men om du som kund önskar kan vi även leverera ventiler i titan eller högnickellegeringar.

Materialet i våra ställdon är ytbehandlad aluminium och rostfritt stål, allt för att klara den miljö som de installeras i. Dessa material gör att Somas ställdon är anpassade för processkraven inom papper- och cellulosaindustrin. Genom ställdonens förmåga att ha högsta momentet vid öppnings- eller stängningsläget, säkerställs den trygghet som krävs i funktionen.

SomBook®

Titta gärna närmare på SomBook® som är ett hjälpmedel för att göra rätt ventilval i olika användningsområden och industrier. Avsnittet om papper- och cellulosaindustrin tar upp typiska processavsnitt och de ventiler som Somas rekommenderar för varje installationspunkt. SomBook® innehåller även rekommendation av ventilval för varje typ av media.

Kontakta oss

Om du är intresserad av mer information om oss, våra produkter och tjänster, kontakta oss gärna via e-post, telefon, eller via formuläret nedan.

E-post: sales@somas.se
Tel: 0533-167 00

Scroll to Top