Möt en av våra medarbetare

Daniel Jansson

Konstruktör

Beslut som kanske tar veckor till handling på andra företag, löses på en eftermiddag på Somas.

beskriv din roll på somas

Jag arbetar på Somas Teknikavdelning som konstruktör. Mitt huvudsakliga fokusområde är våra vridspjällventiler. Jag hjälper våra andra avdelningar med bland annat ritningar till exempelvis reservdelslistor. Jag är också kontaktperson för studenter/universitet när det gäller praktik, examensarbeten och studiebesök.

Vad är det bästa med ditt jobb?

De varierade arbetsuppgifterna tycker jag om, att ständigt få varva både praktiskt och teoretiskt arbete är kul. Ingen dag är den andra lik helt enkelt, man har också en ständig möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll.

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Det var lite av en slump ärligt talat. Under en bussresa på väg till alperna för lite skidåkning hamnade jag i sätet  bredvid Somas VD, Peter Hägg. Under resans gång hann vi diskutera både ventiler och utförsåkning. En tid efter det fick jag ett jobberbjudande som jag nappade på direkt!

Hur ser du på somas som företag?

Somas ser jag som ett mycket stabilt och tryggt företag under ständig utveckling. Vägen från beslut till handling är alltid kort vilket jag gillar!

Namn: Daniel Jansson
Titel: Konstruktör
Vem är jag: Bor på landet utanför Säffle, mycket av fritiden går till att greja hemma på gården. Reser gärna när tillfälle ges, senaste resan gick till Tanzania där Kilimanjaro bestegs.Vintertid ägnas gärna åt skidåkning både på längden och utför. Är sedan ett antal år tillbaka även skidtränare i Gillberga SK.

Scroll to Top