Möt en av våra medarbetare

Johan Johannesson

Produktionstekniker

Variationen inom mitt jobb ger mig både nya utmaningar och chansen att bredda mina kunskaper.

beskriv din roll på somas

Som produktionstekniker på Somas har jag ett väldigt varierat arbete. Jag får vara med i både små och stora projekt för att förbättra våra produkter, verkstad och andra detaljer ute i vår produktionsanläggning. Jag får också alltid vara beredd på nödutryckningar om saker och ting inte går som planerat och hjälper till att ta fram nya idéer för att höja vår nivå ytterligare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Variationen. Jag får ständigt chansen att bredda mina kunskaper och ta mig an nya utmaningar. Det uppskattar jag väldigt mycket.

Hur fick du din nya roll som produktionstekniker?

Jag arbetade tidigare som operatör på en 5-axlig MTM maskin med robot där jag fick ta över ansvaret mer och mer med tiden. Processen automatiserades dock mer och mer,
vilket ledde till att jag fick mera tid över till att lära mig nya saker.
Efter en period blev jag erbjuden att börja studera produktionsteknik på en distansutbildning.
Jag tackade ja till den utbildningen och efter ett års studerande i kombination med att fortsätta jobba så slutförde jag utbildningen.
Erbjudandet till att börja som produktionstekniker kom i slutet av utbildningen, och här är jag nu!

Hur ser du på somas som företag?

Somas är ett företag som inte vill sluta växa och utveckla varje avdelning.
Utbildningar och delade erfarenheter gör att vi får väldigt bra förutsättningar att individuellt utveckla oss. Känslan inom företaget gör att man trivs bra och är det någon man behöver eller måste få reda på så går det alltid att be om hjälp och stöd.

Namn: Johan Johannesson
Titel: Produktionstekniker
Vem är jag: Jag bor i Säffle med min sambo och hund och gillar att spendera tid med mina vänner och familj. Jag älskar resor, allt från skidresor i fjällen till värme på någon strand.

Scroll to Top