Möt en av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare- Lena Carlsson

Lena Carlsson

Montör

Somas är ett fantastiskt företag i lilla Säffle som finns med, på ett eller annat sätt, nästan över hela världen.

beskriv din roll på somas

Jag jobbar som donmontör på Somas. Jag utgår från en tillverkningsorder där vi plockar alla detaljer som ingår. Sedan förbereder man så mycket det går innan vi monterar ihop ställdonet. Som don-montör ingår även förarbete så som fjäderpaket, pressa i bussningar i länkarmar o.s.v. Vi är 6 st don-montörer på min avdelning, fyra tjejer och två killar.

Jag tar även hand om en del nyanställda, praktikanter och sommarjobbare där jag instruerar och lär ut mitt jobb. Jag har även fått förmånen att hjälpa min arbetsledare med att skriva ut TO (tillverknings-order) till oss på donavdelningen och även till Jörgen i måleriet. Jag tycker verkligen att det är jättekul att få ta del av det arbetet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Eftersom det är så många moment i donmonteringen så blir arbetet inte så monotont, vilket för mig är positivt. Chansen jag fått med att hjälpa min arbetsledare och få en inblick i hur det fungerar i hela kedjan innan montering är också väldigt roligt. Jag tycker att det är toppen att vi har flextid. Sedan får jag ju inte glömma mina härliga arbetskamrater!

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Jag jobbade på bokningen för Säfflebussen och blev arbetslös när bolaget såldes. Jag valde då att gå en CNC-operatörsutbildning på Herrgårdsgymnasiet. Hade praktik på Somas och när den var slut så blev jag uppringd och fick frågan om jag ville jobba på Somas men då som donmontör. Jag blev jätteglad och tackade ja direkt.

Hur ser du på somas som företag?

Ett fantastiskt företag i lilla Säffle som finns med, på ett eller annat sätt, nästan över hela världen. Somas känns som en trygg arbetsplats och alla är så gulliga.

Namn: Lena Carlsson
Titel: Montör
Vem är jag: Jag är en glad Säffle-bo som är gift, har 3 barn och 3 barnbarn. Ett av mina stora intressen är amerikanska bilar. Fick en Chevrolet Bel Air –57 när jag fyllde 50 år. Har även en gammal husvagn som passar bra till bilen. Den har jag inrett i 50-talsstil. Vi åker på olika träffar och umgås med vänner med samma intresse. Tycker också att det är kul med Friskis&Svettis.

Scroll to Top