Möt en av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare - Mathias Häggkvist

Mathias Häggkvist

Teknisk chef

Det är mycket inspirerande att se hur vi utvecklas som företag, som avdelning och som individer.

beskriv din roll på somas

Som teknisk chef på Somas har jag ansvar för teknikavdelningen som består av konstruktion och utveckling. Jag lägger mycket tid på att få arbetssätt och rutiner att passa för de behov som krävs av en ventiltillverkare i världsklass. Våra kunders krav förändras hela tiden och då måste även vi förändra oss.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är den variation som finns mellan teknik och att jobba med människor. Det är mycket inspirerande att se hur vi utvecklas som företag, som avdelning och som individer.

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Jag kom till Säffle 1996 då jag fick jobb som projektledare på BTG:s ventiltillverkning. 2006 började jag jobba som säljare på Somas och 2016 började jag som teknisk chef. Att jag hamnade på Somas beror nog mest på att ventiler är det som jag jobbat med i hela mitt yrkesverksamma liv, det är det jag kan helt enkelt.

Hur ser du på somas som företag?

Det jag uppskattar mest med Somas är de korta beslutsvägarna och att vi har den största delen av företaget samlad på en plats. Det är en stor fördel för alla på ett företag att ha allt ”under ett tak”.

Namn: Mathias Häggkvist
Titel: Teknisk chef
Vem är jag: 45-årig allkonstnär med intresse av det mesta. Jag bor med min fru och två barn i Tveta utanför Säffle. Älskar skidåkning på både längden och utför, har 11 Vasalopp i bagaget. Hösten 2017 gjorde jag premiär som musikalartist på Säffleoperans uppsättning av Annie. Fuskar lite som rallykartläsare och har som mål att sänka mitt handikapp i golf, samt förbättra min tid på Vätternrundan. En hobby som jag dessutom försöker att förvalta är att smida, det gör jag tillsammans med min far som enligt mig är en av de bästa konstsmederna i regionen.

Scroll to Top