Möt en av våra medarbetare

Mickael Davidsson

Exportsäljare

Den genomgående familjära känslan och fokus på teamwork här på Somas är helt fantastisk!

beskriv din roll på somas

Jag arbetar som exportsäljare på motor/avgas-sidan på Somas tillsammans med två kollegor. Mitt huvudsakliga ansvarsområde är våra kunder på den Kinesiska marknaden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag gillar mångsidigheten som mitt jobb erbjuder, Ingen dag är den andra lik. Det är också väldigt roligt att få komma ut i världen och träffa kunder. Dessutom är detta ett helt nytt affärsområde för mig så det är en väldigt rolig utmaning!

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Tidigare arbetade jag på VOLVO i Sverige samt hos koncernens nuvarande ägare Geely i Kina. Jag trivdes bra där i många år men under December 2018 började jag längta hem till Säffle igen och började leta jobb här. Jag snubblade över en av Somas platsannonser på Linkedin och tyckte att det verkade intressant så jag skickade in en ansökan, och nu sitter jag här!

Hur ser du på somas som företag?

För mig är Somas ett företag som skriker “professionalism”. Allting var så väl ordnat redan från första dagen på kontoret och bemötande jag fick som nyanställd var helt fantastiskt. Jag lär mig nya saker varje dag och alla kollegor gör sitt absolut bästa för att hjälpa mig om jag kör fast med något. Det känns verkligen som att vi är en enda stor familj här på kontoret och det är något jag uppskattar väldigt mycket!

Namn: Mickael Davidsson
Titel: Exportsäljare (inom motor/avgasapplikationer).
Vem är jag: En glad prick född och uppvuxen i Säffle. Jobbade tidigare åt VOLVO ( Nu Geely) i både Kina och Sverige under drygt 25 år. Bor tillsammans med min sambo, hund och katt en bit utanför centrala Säffle. När jag inte sitter på kontoret eller är ute och reser i jobbet älskar jag att köra motorsåg. Tyvärr har jag  fått körförbud på den från sambon efter lite väl mycket sågande (skrattar).

Scroll to Top